שמירה על סדר יום בגיל השלישי

שמירה על סדר יום בגיל השלישי
לאורך כל חיינו אנו רגילים לסדר יום יחסית קבוע, מהגיל הרך, דרך הילדות, ועד חיי הבגרות, אם בדרך של זמני ארוחה קבועים, שעות לימודים בביה"ס, פעילויות קבועות בצבא, לימודים באוניברסיטה, שעות עבודה קבועות ועוד. כל חיינו מסודרים לפי הפעילויות השונות שלנו ויש לכך יתרונות רבים.
בגיל הפרישה לגמלאות, פתאום חלק מסדר היום שלנו משתבש, כי אין יותר שעות עבודה מסודרות, ורבים מוצאים את עצמם מבולבלים וחסרי כיוון ולכך יכולות להיות השלכות לא טובות. אז אם איכות חייכם חשובה לכם בגיל השלישי, המשיכו לקרוא וקבלו טיפים כיצד לשמור על סדר יום. 

למה חשוב לשמור על סדר יום באופן כללי

שמירה על סדר יום יכולה להישמע אולי כמשהו משעמם למדי, אבל לסדר היום יש חשיבות רבה ורק כשהיא חסרה, מגלים את חסרונה. שמירה על סדר יום מספקת מבנה וזרימה יותר טבעית ליום שלכם. שמירה על סדר יום מסייעת רבות בהתמודדות מול לחצים בחיים ובעיקר מול הלא נודע. עצם השמירה על סדר יום מגבירה את תחושת השליטה בחיים ומאפשרת לכם להיות מכווני מטרה, מסודרים ופרודוקטיביים יותר. 
ללא מסגרת קבוע של סדר יום, לחצים נפשיים יכולים להתגבר, יש הרגשה של חוסר שליטה, דוחים דברים למחר (ויותר מכך), וכל אלה מובילים להתגברות מחלות שונות, נפשיות וגופניות, חוסר שינה, אי שקט נפשי, סטרס, דיכאון ועוד. 

כיצד ניתן למלא את סדר היום כשיוצאים לפנסיה

לאורך כל החיים, רק חולמים על הפנסיה: "נעשה את זה כשנהיה בפנסיה", "כשיהיה לנו סוף סוף את הזמן", אולי טיול מיוחד, לימודים, תחביבים ועוד. כשמגיע הרגע הגדול ויוצאים לפנסיה, פתאום לא בטוחים איפה להתחיל ומה לעשות קודם. סדר היום משתבש וההרגשה האישית מתערערת.
אז אם הגעתם או מגיעים בקרוב לגיל הפנסיה כדאי כבר עכשיו להתחיל לתכנן את סדר היום החדש שלכם. איך? פשוט – קודם כל חושבים על כל הדברים שרציתם לעשות ואף אפשר לעשות רשימה שתתעדכן מדי פעם. השתדלו להתמקד בדברים שכן ניתנים לביצוע ברמה היום-יומית ומדי פעם לשלב גם פעילויות יותר מיוחדות. בנו לעצמכם סדר יום חדש ואף נהלו יומן למעקב ותזכורות: 
מתי תקומו בבוקר: אולי תקומו מאוחר יותר ממה שהייתם רגילים כשעבדתם, וזה בסדר גמור, כל עוד אתם קובעים לעצמכם שעת השכמה קבועה.
לאחר שהתעוררתם, חשוב להקפיד על סדר פעולות: רחצה והיגיינה כללית, ארוחת בוקר טובה ובריאה, נטילת תרופות (אם רלוונטי לכם) וגם במהלך היום במידת הצורך.
מתחילים את היום:
  • קבעו לעצמכם לפחות פעילות אחת לבוקר, זה יכול להיות ספורט, חוג, לימודים, סידורים שונים (לא דוחים אותם), קניות, ביקור אצל הרופא ובדיקות רפואיות.
  • עשו הפסקה לארוחת צהריים, בעדיפות לארוחה מבושלת ובריאה ולא קנויה. אפשר גם עם המשפחה או חברים. 
  • אם אתם רוצים לנוח בצהריים – עשו זאת.
  • קבעו פעילות נוספת לאחר הצהריים, משפחה, חברים, חוג נוסף, הרצאה, סרט ועוד
  • ארוחת הערב – שוב עדיף שתכינו בעצמכם, מחומרים טריים ובריאים. אפשר גם עם המשפחה או חברים. 
  • בערב, אפשר להישאר בבית ולראות סרט טוב, לקרוא ספר, לשמוע מוזיקה, ללכת להצגה ועוד. 
  • לפני השינה שומרים על פעולות היגיינה כללית, ומומלץ ללכת לישון בשעה קבועה ככל הניתן. לכל אחד ואחת יש כמות שינה נחוצה שונה, לרוב זה יהיה בין 6-8 שעות שינה. קבעו את שעת ההשכבה שלכם בהתאם לכך כדי שתתעוררו גם בשעה הרצויה. 
ניתן ומומלץ לערוך רשימת פעילויות וסדר יום על הנייר, אפשר ביומן או תוכנות שונות שיכולות גם לתת לכם תזכורות לדברים חשובים לביצוע כמו נטילת תרופות, תורים ופעילויות מתוזמנות. 
חשוב גם לקבוע סדר יום שעובד עבורכם, לא יותר מדי ולא פחות מדי. אפשר להתחיל בסדר יום צנוע ולהוסיף לאט לאט דברים נוספים. המטרה היא שתרגישו מרוצים ומסופקים מסדר היום שלכם, ולא סתם לעייף את עצמכם באין ספור דברים מעבר ליכולת שלכם. 
בין כל הדברים שתכניסו לסדר היום, גם חשוב להבליט את הדברים החשובים ביותר, אלה שחייבים לבצע, לעומת אלה שלא חייבים לבצע אלא רק במידת הצורך. אמנם יהיה לכם סדר יום קבוע, אבל החיים מלאי הפתעות ותדרשו לבצע התאמות בהתאם למה שקורה ביום יום שלכם. אם אתם יודעים מראש על מה אפשר לוותר ועל מה לא, זה יסייע לכם רבות וימנע מכם לחצים מיותרים.  

סדר יום כאשר גרים בבית דיור מוגן

כאשר גרים בבית פרטי בגיל הפנסיה, הרבה בוחרים לצאת מהבית פחות ופחות, מסיבות שונות, אולי עייפות, אולי פחד מנפילה, אולי חם מדי או קר מדי, ועוד. התנהגות זו נפוצה אצל מבוגרים והם למעשה מונעים מעצמם את כל הדברים שנמצאים מחוץ לבית וסדר יומם נעשה דל יותר ויותר.
אלה שבחרו לעבור לחיות בבית דיור מוגן (והם רבים מאוד), יכולים ליהנות מסדר יום מלא, מהנה וללא כל חשש. הרי מעבר לדלת הדירה הפרטית בבית דיור המוגן, ניתן למצוא את כל הפעילויות והשירותים הרצויים מבלי שיהיה צורך לצאת מהמתחם. 
החופש והבחירה הם לגמרי שלכם, בדיוק כמו בבית פרטי, אבל זה פשוט הרבה יותר נגיש, קל, ויש היצע רחב ביותר, כך שתמיד יהיה לכם מה לעשות בין אם זה היה כבר בסדר היום הקבוע שלכם ובין אם סתם מתחשק לכם לנסות משהו חדש. בבית דיור מוגן יהיו פעילויות קבועות כמו חוגים שונים לבחירה, ומשתנות כמו הרצאות, מסיבות, טיולים, יציאה להצגות ועוד. בנוסף, תהיה לכם גם גישה נוחה לפעילות גופנית עם חדר כושר במקום, בריכת שחיה מחוממת לשימוש לכל אורך השנה, קבוצות התעמלות ועוד. 
מעבר לכך ניתן גם להתפנק בבית הקפה במקום, לאכול ארוחה מזינה במסעדה (כאשר אתם לא רוצים לבשל לעצמכם בדירה שלכם), אפשר לפגוש חברים, לשחק במשחקים שונים, להסתובב בגינה, וכמובן אפשר גם לצאת מהמתחם לערים הסמוכות לכל פעילות שתחפצו בה. בית דיור מוגן נותן לכם את כל החופש ליהנות מהחיים ולשמור על סדר יום לבריאותכם.

בואו לבקר. עכשיו אתם יכולים ליהנות ממסלולי הצטרפות נוחים במיוחד.
התקשרו 2686*
או השאירו פרטים ונחזור אליכם:

אירועים אחרונים בבית גיל פז - לחצו לפרטים:
seperator

מאמרים שעשויים לעניין אותך:

דיור מוגן מחירים
דיור מוגן מחירים
בישראל מתחולל בשנים האחרונות שינוי תרבותי שמתבטא בכך שיותר ויותר בני גיל הזהב מבקשים לעבור לגור במסגרת דיור מוגן. כלכלנים מציינים שחלק מתהליך זה מקורו בטרנד שהגיע מארצות הברית, וחלקו כתוצאה מרמת החיים הגבוהה של ישראלים שהגיעו לגיל השלישי, והם יכולים להרשות לעצמם לעבור לגור בדיור מוגן.
על ההבדל בין דיור מוגן לבית אבות
על ההבדל בין דיור מוגן לבית אבות
בישראל חיים כיום כ-700,000 קשישים וקיימים כ-600 מוסדות שונים שמיועדים לטיפול בקשישים. רובם של מוסדות אלה נמצא בבעלות פרטית. מכל הקשישים בישראל רק כ-4% מתגוררים במסגרות ומוסדות שונים. במאמר זה נתמקד בבית דיור מוגן בהשוואה לבית אבות ובהבדלים העיקריים שביניהם.
חושבים לעבור?
נשמח לשמוע מכם
דיור מוגן בכפר סבא
פניה בצ'אט
חייג
כתוב אלינו
בית אבות יוקרתי באזור השרון - כפר סבא
רחוב הגבורות 1א' כפר-סבא
מתעניינים: 09-7642221
עמדת הקבלה 24/7: 09-7642222

 
בקרו אותנו בפייסבוק בקרו אותנו באינסטגרם