טיפים לשמירה על חיי זוגיות משמעותיים בגיל מבוגר

טיפים לשמירה על חיי זוגיות משמעותיים בגיל מבוגר
קיום חיי זוגיות טובים ומשמעותיים בגיל מבוגר יכולה לסייע מאוד בהתמודדות עם מצבים ואתגרים חדשים שמציב הגיל, בין אם מדובר במצבים פיזיים או נפשיים. כדי להמשיך עם חיי הזוגיות שבניתם לאורך שנים, הכנו לכם כמה טיפים מעניינים. המשיכו לקרוא.

שלבים בזוגיות לאורך החיים

לאורך החיים שלנו אנו מכירים בני זוג שונים עד שמגיעים אל בן הזוג המתאים ביותר. ישנם כמה שלבים מובהקים של חיי זוגיות, מההיכרות בגיל צעיר ועד הפנסיה בגיל מבוגר:
  • שלב בניית בסיס הזוגיות: בשלב זב מתפתחת החוויה הזוגית הכוללת אינטימיות, שיתוף, תחושת ה"ביחד" וה"אנחנו". השלב הזה מהווה את בסיס הזוגיות, וככל שיהיה חזק יותר, כך צפוי שתהיה יכולת טובה יותר להתמודד עם קשיים בהמשך.
  • שלב הרחבת היחידה הזוגית ליחידה משפחתית - ההורות: זהו אחד השלבים הארוכים והמאתגרים ביותר, בו הופכים מזוג למשפחה. זהו שלב בו לרוב יעלו אתגרים וקונפליקטים רבים, הזוגיות תיבחן, תכונות סמויות שלכם ושל בני הזוג פתאום יצופו בגלל מצבים חדשים אותם לא חוויתם מעולם, ועוד. ישנם זוגות שלא צולחים את השלב הזה, בגלל שרוב השקעת האנרגיות התרכזה בילדים וברווחתם, ופחות בזוגיות.
  • שלב הפרידה מהילדים: שלב בו אתם צריכים להסתגל מחדש למצב בו אתם חוזרים להיות זוג, בזמן שהילדים עוזבים את הבית. הזוגיות במצב הזה היא כבר אחרי התמודדויות רבות ועמידה באתגרים שהציבו חיי ההורות. בשלב זה יש זוגות שפתאום מרגישים התרוקנות של החיים שלהם מתוכן בגלל עזיבת הילדים, בעיקר אם לא השקיעו גם בזוגיות.
  • שלב גיל הזהב והפנסיה: זהו השלב בו הילדים כבר עם משפחות משלהם, ואתם יכולים לנוח על זרי הדפנה, ליהנות מפרטיות, ואף לחוות התאהבות מחדש.

אתגרים בחיי זוגיות בגיל מבוגר

אם צלחתם את שלבי הזוגיות והגעתם לגיל הפרישה, זה נהדר, אך גם כאן ישנם אתגרים לא קטנים שכדאי להכיר, על מנת שתוכלו להבין כיצד להתמודד איתם:
  • חשבון נפש - מבוגרים רבים עושים עם עצמם חשבון נפש וחושבים על דברים שהיו עושים אחרת. לא מעט מהם מגיעים למסקנות שיכלו לקיים זוגיות שונה או שהיו בוחרים בבן זוג אחר. תחושות כאלה יכולות להביא לתחושות קשות ומתח בין בני הזוג.
  • יציאה לפנסיה - לאחר שנים רבות של עבודה ושגרה, זוגות רבים נתקלים במצב בו יש להם פתאום המון זמן פנוי, שלא היו רגילים לבלות יחד. רוב חייהם הם בילו בעבודה ואחר כך בפעילויות הקשורות לילדים ולבית, ורק אולי בשעות הערב היו מגיעים לזמן זוגי. עם היציאה לפנסיה הם מגלים כי יש להם הרבה יותר זמן בו הם ביחד ולא תמיד הם יודעים איך להתמודד עם זה.
  • זמן פנוי - מעבר לזמן הפנוי שנוצר וההתמודדות עם זמן ה"ביחד" הזוגי, מבוגרים רבים גם מתמודדים עם הצורך והרצון למלא את הזמן הפנוי בפעילויות. עניין זה מגיע לזוגיות כאשר עולות שאלות על ניצול הזמן הפנוי ואופי הפעילויות השונות, וכן מה אפשר לעשות יחד ומה עושים לבד.

טיפים כיצד לשמור על הזוגיות חיובית ומשמעותית בגיל מבוגר

סביר להניח כי לזוגות שהגיעו לגיל הפנסיה כאשר הם יחד, יש בסיס חזק שנבנה עם השנים, ולרוב גם אהבה וכבוד ששוררים ביניהם. כדי להתמודד יחד מול האתגרים, יש כמה דברים שאפשר לעשות ולתרגל:
  • תקשורת פתוחה וכנה - זה נכון לרוב סוגי הקשרים הבין-אנושיים - ככל שתשתפו את בני הזוג במה עובר עליכם ותדברו על דברים שמפריעים לכם, אתם תרוויחו גם פריקה מהלב והורדת סטרס, וגם קבלה והכלה מבן הזוג. כדאי תמיד שהתקשורת תהיה על בסיס חיובי שמשתף רגשות, ולא על בסיס שלילי שמטיח האשמות וביקורת. 
  • זמן ביחד ולחוד - העלו יחד את הרצונות שלכם לגבי כיצד יראה היום האידיאלי שלכם ונסו לראות איך אתם משלבים זמן זוגי בו תחלקו תחביבים משותפים או חוויות ששניכם אוהבים לחוות יחד, וגם זמן אישי בו כל אחד עוסק בדברים שהוא אוהב או רוצה לעשות לבד או עם חברים (גם אם מדובר במשהו ששניכם אוהבים לעשות אך אפשר ליהנות ממנו גם לבד).
  • דאגו לעצמכם מבחינה פיזית - מעבר לבריאות, לבדיקות ולטיפולים הנדרשים לכם, שימו לב שאתם מטופחים ונעימים. הדבר גם ישמח את בני זוגכם וגם יתן לכם תחושה טובה כלפי עצמכם.
  • שמרו על רוח טובה - הכניסו הומור לחייכם, הקלילו את הפעולות שאתם עושים ונסו ליהנות כמה שיותר מחיי היום-יום.
 
לסיכום, אם בניתם בסיס חזק לאורך חייכם הזוגיים וטיפחתם את הזוגיות על אף כל האתגרים, המשיכו לעשות זאת גם בגיל מבוגר. כיף להזדקן יחד עם אדם שאתם אוהבים ומכבדים.
בואו לבקר. עכשיו אתם יכולים ליהנות ממסלולי הצטרפות נוחים במיוחד.
התקשרו 2686*
או השאירו פרטים ונחזור אליכם:

אירועים אחרונים בבית גיל פז - לחצו לפרטים:
seperator

מאמרים שעשויים לעניין אותך:

דיור מוגן מחירים
דיור מוגן מחירים
בישראל מתחולל בשנים האחרונות שינוי תרבותי שמתבטא בכך שיותר ויותר בני גיל הזהב מבקשים לעבור לגור במסגרת דיור מוגן. כלכלנים מציינים שחלק מתהליך זה מקורו בטרנד שהגיע מארצות הברית, וחלקו כתוצאה מרמת החיים הגבוהה של ישראלים שהגיעו לגיל השלישי, והם יכולים להרשות לעצמם לעבור לגור בדיור מוגן.
על ההבדל בין דיור מוגן לבית אבות
על ההבדל בין דיור מוגן לבית אבות
בישראל חיים כיום כ-700,000 קשישים וקיימים כ-600 מוסדות שונים שמיועדים לטיפול בקשישים. רובם של מוסדות אלה נמצא בבעלות פרטית. מכל הקשישים בישראל רק כ-4% מתגוררים במסגרות ומוסדות שונים. במאמר זה נתמקד בבית דיור מוגן בהשוואה לבית אבות ובהבדלים העיקריים שביניהם.
חושבים לעבור?
נשמח לשמוע מכם
דיור מוגן בכפר סבא
פניה בצ'אט
חייג
כתוב אלינו
בית אבות יוקרתי באזור השרון - כפר סבא
רחוב הגבורות 1א' כפר-סבא
מתעניינים: 09-7642221
עמדת הקבלה 24/7: 09-7642222

 
בקרו אותנו בפייסבוק בקרו אותנו באינסטגרם