התנהלות כלכלית לגיל הזהב - תכנון פרישה וניהול תקציב

התנהלות כלכלית לגיל הזהב - תכנון פרישה וניהול תקציב
כידוע לרובנו, עם התקדמות הטכנולוגיה ושירותי הרפואה, בני האדם יכולים לחיות שנים רבות יותר, מעבר לגיל הפרישה מעבודה, ולתקופה הזו חייבים להתכונן מבעוד מועד ולהבין היטב לקראת מה אנו הולכים. ההכנה צריכה להיות בכמה מישורים שהעיקרי ביניהם הוא המישור הכלכלי, ועל כך במאמר זה.
מאמר זה אינו מהווה ייעוץ משפטי או פיננסי, ומומלץ להתייעץ עם המומחים הרלוונטיים בכל הנוגע לתכנון פנסיה והתנהלות כלכלית.

למה צריך לתכנן את הפרישה מהעבודה

זו שאלה שעד לפני כמה שנים כמעט ולא התעסקו איתה, אך כאשר עלתה המודעות לשנים הארוכות שיש לנו עוד לחיות אחרי הפרישה, התחילו לעסוק בה.
תכנון הפרישה ושאיפה להתנהלות כלכלית חכמה הן הכרחיות בגלל שאנחנו בסופו של דבר רוצים לחיות ברווחה בשנות הזהב שלנו, תוך דאגה לבריאות שלרוב, עם השנים, הולכת ומתדרדרת. חיי הרווחה והבריאות שלנו הם דברים שעולים כסף, ולא מעט, ולכן אנחנו צריכים להיות בטוחים שיש לנו את מקורות המימון לכך שגם יחזיקו מעמד ויספקו אותנו בשנים הבאות.

תכנון פרישה מעבודה ויציאה לפנסיה

יש כמה דברים חשובים מבחינה כלכלית שצריך לדעת לקראת הפרישה:
  • כמה כסף יש לכם והאם יש לכם חובות
  • איפה נמצא הכסף שלכם - בנק, קרנות השתלמות, קרנות פנסיה, מענקים, חסכונות, השקעות, נדל"ן וכדומה
  • כמה כסף אתם אמורים לקבל עם היציאה לפנסיה ומאילו מוסדות - ביטוח לאומי, חברות ביטוח וכדומה. בנוסף לכך, ישנן מגוון זכויות חדשות שתהיו זכאים להן שמומלץ להכיר מבעוד מועד.
כאשר תהיה לכם התמונה המלאה לגבי הכספים, תוכלו להתחיל לתכנן את הפרישה.

הכנת תקציב חודשי לגיל הזהב

בבואכם לתכנן את הפרישה והכספים, התחילו בהכנת רשימה מפורטת של ההוצאות הקבועות שלכם בחודש (דיור, חשבונות חשמל ומים, מזון, תרופות, הלבשה, בילויים, ביטוחים…), וגם של ממוצע ההוצאות התקופתיות שלכם (חופשות, טסט לרכב, תיקונים בבית, טיפולים רפואיים…). 
לאחר שיש לכם את הרשימה ואת ההבנה כמה כסף יש לכם, תוכלו להבין טוב יותר את התמונה כיצד יראו חייכם לאחר הפרישה. וודאו שיש לכם מספיק כסף עבור שגרת החיים היומיומית עבור ההוצאות התקופתיות וגם עבור הוצאות שאינן צפויות כמו פרוצדורות רפואיות, צורך במטפל סיעודי ועוד.
אם יש לכם אפשרות לנהל את התקציב באופן ממוחשב, הדבר יקל עליכם. אם לא, נסו לנהל זאת באופן ידני או בקשו עזרה מבני המשפחה או איש מקצוע בתחום.

השקעות חכמות בגיל מבוגר

האם כדאי לבצע השקעות בגיל מבוגר כאשר יוצאים לפנסיה?
התשובה תלויה מאוד במצבכם הפיננסי וביכולת שלכם לנהל את ההשקעה, בין אם מדובר ברכישת דירה להשקעה או השקעה בתיק מניות.
הרעיון הוא קודם להבין האם ההשקעה משתלמת. כלומר, אם לדוגמה תשקיעו סכום מסוים ברכישת דירה, בררו באיזה סכום תוכלו להשכיר את הדירה בכל חודש. קחו בחשבון שאת הנכס צריך לנהל מבחינת תחזוקה שוטפת. דוגמה נוספת היא השקעה בתיק מניות, וכאן צריך להבין בתחום על מנת לדעת במה להשקיע, כמה להשקיע, מתי למשוך את ההשקעה וכדומה.
בכל מקרה, אם אתם מעוניינים לבצע השקעה כלשהי אבל לא בטוחים, התייעצו עם אנשים שאתם סומכים עליהם שאולי מבינים בכך יותר, או לחילופין עם אנשי מקצוע מהתחום, ואל תעשו צעדים משמעותיים שעלולים לעלות לכם הרבה אם הם לא נעשים בחוכמה.
בואו לבקר. עכשיו אתם יכולים ליהנות ממסלולי הצטרפות נוחים במיוחד.
התקשרו 2686*
או השאירו פרטים ונחזור אליכם:

אירועים אחרונים בבית גיל פז - לחצו לפרטים:
seperator

מאמרים שעשויים לעניין אותך:

דיור מוגן מחירים
דיור מוגן מחירים
בישראל מתחולל בשנים האחרונות שינוי תרבותי שמתבטא בכך שיותר ויותר בני גיל הזהב מבקשים לעבור לגור במסגרת דיור מוגן. כלכלנים מציינים שחלק מתהליך זה מקורו בטרנד שהגיע מארצות הברית, וחלקו כתוצאה מרמת החיים הגבוהה של ישראלים שהגיעו לגיל השלישי, והם יכולים להרשות לעצמם לעבור לגור בדיור מוגן.
על ההבדל בין דיור מוגן לבית אבות
על ההבדל בין דיור מוגן לבית אבות
בישראל חיים כיום כ-700,000 קשישים וקיימים כ-600 מוסדות שונים שמיועדים לטיפול בקשישים. רובם של מוסדות אלה נמצא בבעלות פרטית. מכל הקשישים בישראל רק כ-4% מתגוררים במסגרות ומוסדות שונים. במאמר זה נתמקד בבית דיור מוגן בהשוואה לבית אבות ובהבדלים העיקריים שביניהם.
חושבים לעבור?
נשמח לשמוע מכם
דיור מוגן בכפר סבא
פניה בצ'אט
חייג
כתוב אלינו
בית אבות יוקרתי באזור השרון - כפר סבא
רחוב הגבורות 1א' כפר-סבא
מתעניינים: 09-7642221
עמדת הקבלה 24/7: 09-7642222

 
בקרו אותנו בפייסבוק בקרו אותנו באינסטגרם