דיור מוגן - כמה עולה לעבור לדיור מוגן והאם עלי למכור את הדירה?

דיור מוגן - כמה עולה לעבור לדיור מוגן והאם עלי למכור את הדירה?
כאשר בוחנים את האפשרות של מעבר לדיור מוגן, נושא הכספים הוא אחד הנושאים החשובים ביותר לבחינה. חשוב להיערך היטב כך שהמעבר יהיה חלק וללא דאגות מיותרות. במאמר זה נפרט חלק מהעלויות כך שתדעו לקראת מה אתם הולכים בבחירת בית הדיור המוגן המתאים לכם. 

מחירי דיור מוגן בישראל

בתי דיור מוגן בישראל הם עסקים פרטיים ונמצאים בכל רחבי הארץ. המחירים במרכז הארץ לרוב יקרים יותר מאלה שבצפון ובדרום (כך גם עם בתי אבות). מעבר למיקום גיאוגרפי, גם רמת השירותים (אלה שבסל על פי החוק ואלה שמעבר לסל), הפעילויות, גודל ואיכות הדירה, משפיעים על המחיר של בית דיור מוגן. בדרך כלל, העלות של בית דיור מוגן כוללת תשלום פיקדון חד פעמי ובנוסף לכך תשלום חודשי עבור סל השירותים ושכירות הדירה. עלות הפיקדון משתנה בהתאם לבית הדיור המוגן, גודל הדירה ולרוב יהיה שווה ערך למחיר דירה קטנה ממוצעת. 

אלו מסלולי תשלום הכי מומלצים

קיימים מסלולי תשלום שונים וזאת על מנת לספק פתרון מותאם לצרכי הלקוח – הדייר המיועד. לכן, המסלול המומלץ ביותר תמיד יהיה זה שמתאים יותר למצב הפיננסי של אותו דייר. להלן דוגמאות של מסלולים נפוצים:
  • מסלול פיקדון: מסלול זה מערב תשלום חד פעמי של סכום המשקף את האזור, איכות בית הדיור המוגן, רמת השירותים, זמינות וגודל הדירה המבוקשת. כלומר בבית דיור מוגן ספציפי, גובה הפיקדון יהיה גבוה יותר עבור דירת 3 חדרים מזה שעבור דירת 2 חדרים. סכום הפיקדון הוא סכום יחסית גדול, השווה בערך לזה של עלות רכישת דירה קטנה ממוצעת. הפיקדון ששולם עובר שחיקה של אחוזים בודדים בכל שנה לאורך מספר שנים ראשונות עד לשחיקה מקסימלית בתום התקופה. מעבר לפיקדון הדייר משלם סכום חודשי נוסף עבור השירותים שהוא מקבל בבית הדיור המוגן. חלק מבתי הדיור המוגן מחייבים באופן חודשי עבור סל שירותים בסיסי, כאשר כל שירות נוסף מחויב בנפרד וכתוספת, ויש מקומות כמו בית גיל פז בהם התשלום החודשי כולל את כל השירותים והפעילויות המוצעות במקום ללא עלויות נוספות וללא הפתעות (פרט לפעילויות מיוחדות). עם עזיבת בית הדיור המוגן או פטירת הדייר, הדייר או משפחתו, יוכלו לקבל חזרה את שארית הפיקדון. לחצו כאן למעבר אל מחשבון דיור מוגן לקבלת הצעת מחיר עדכנית.
  • מסלול דמי כניסה: עם מסלול זה משלמים סכום פיקדון נמוך מזה של מסלול הפיקדון, אבל הסכום עובר שחיקה מואצת ובמקום להיות שנתית היא תהייה חודשית. לאחר מספר שנים נמוך יותר, הפיקדון יעבור שחיקה כך בו אחוז נמוך יותר מגובה הפיקדון. גם במסלול זה הדייר ישלם בנוסף סכום חודשי עבור השירותים והפעילויות במקום.
  • מסלול פיקדון מופחת: במקרה זה ועל פי בקשת הדייר, ישולם סכום פיקדון נמוך כאשר ההפרש בינו לבין הפיקדון שהיה צריך לשלם יהיה מגולם ויתווסף לתשלום החודשי אותו הוא משלם עבור השירותים והפעילויות. 
במקרים מיוחדים, תמיד ניתן לשוחח עם הנהלת בית הדיור המוגן ולהגיע להסכמה לגבי מסלול התפור במיוחד לצרכים והיכולות של הדייר המיועד. 
מאחר ומדובר בסכומים לא מבוטלים, מומלץ להתייעץ עם מומחים פיננסים שיוכלו לסייע לכם בבחירת המסלול המתאים יותר למצבכם הכלכלי בעת כניסה לדיור מוגן. 

האם חייבים להיות בעלי דירה כדי לעבור לבית דיור מוגן

אין חובה כזו, הצורך היחידי הוא יכולות לעמוד בתנאי התשלום של המסלול בו תבחרו (תשלום פיקדון, תשלום חודשי וכמובן להשאיר עוד מרווח ביטחון להוצאות נוספות כגון תרופות וכדומה). לכן אין כלל צורך להיות בעל דירה כדי לעבור לדיור מוגן, רק שהסכומים הרלוונטיים יהיו זמינים לכיסוי ההוצאות של כניסה לדיור מוגן. 

האם צריך למכור את הדירה הקיימת

הדבר מאוד תלוי במצב הפיננסי שלכם. אם אתם חייבים למכור את הדירה על מנת לכסות את עלות הפיקדון, אז התשובה היא כן (אלא אם בידכם להשיג את הסכום ממקורות מימון אחרים). אם עלות הפיקדון זמינה לכם ללא צורך במכירת הדירה שלכם, אז אין ממש חובה למכור אותה. ניתן למשל להשכיר אותה וליהנות משכר דירה חודשי לכיסוי חלק מהעלויות החודשיות בדיור המוגן. יש שיעדיפו למכור ושהכסף יהיה נזיל בחשבון הבנק שלהם לשימוש לכל צורך עתידי. ההחלטה בידכם.
בואו לבקר. עכשיו אתם יכולים ליהנות ממסלולי הצטרפות נוחים במיוחד.
התקשרו 2686*
או השאירו פרטים ונחזור אליכם:

אירועים אחרונים בבית גיל פז - לחצו לפרטים:
seperator

מאמרים שעשויים לעניין אותך:

דיור מוגן מחירים
דיור מוגן מחירים
בישראל מתחולל בשנים האחרונות שינוי תרבותי שמתבטא בכך שיותר ויותר בני גיל הזהב מבקשים לעבור לגור במסגרת דיור מוגן. כלכלנים מציינים שחלק מתהליך זה מקורו בטרנד שהגיע מארצות הברית, וחלקו כתוצאה מרמת החיים הגבוהה של ישראלים שהגיעו לגיל השלישי, והם יכולים להרשות לעצמם לעבור לגור בדיור מוגן.
על ההבדל בין דיור מוגן לבית אבות
על ההבדל בין דיור מוגן לבית אבות
בישראל חיים כיום כ-700,000 קשישים וקיימים כ-600 מוסדות שונים שמיועדים לטיפול בקשישים. רובם של מוסדות אלה נמצא בבעלות פרטית. מכל הקשישים בישראל רק כ-4% מתגוררים במסגרות ומוסדות שונים. במאמר זה נתמקד בבית דיור מוגן בהשוואה לבית אבות ובהבדלים העיקריים שביניהם.
חושבים לעבור?
נשמח לשמוע מכם
דיור מוגן בכפר סבא
פניה בצ'אט
חייג
כתוב אלינו
בית אבות יוקרתי באזור השרון - כפר סבא
רחוב הגבורות 1א' כפר-סבא
מתעניינים: 09-7642221
עמדת הקבלה 24/7: 09-7642222

 
בקרו אותנו בפייסבוק בקרו אותנו באינסטגרם