COPD (מחלת ריאה חסימתית כרונית) – סימנים גופניים בגיל השלישי

COPD (מחלת ריאה חסימתית כרונית) – סימנים גופניים בגיל השלישי
אם מעולם לא שמעתם על COPD, אתם לא לבד. למעשה מתוך 24 מיליוני אמריקאים שיש להם COPD, לפחות מחציתם אפילו לא יודעים זאת. המשמעות של חוסר הידע לגבי ה-COPD היא שאנשים שסובלים מתופעה זו לא מקבלים את הטיפול הנדרש כדי להאט את התקדמות המחלה.

COPD היא מחלת ריאות חסימתית כרונית (Chronic Obstructive Pulmonary Disease). זהו מונח כללי למצב בריאותי שכולל מצבי נשימה כרוניים ארוכי טווח, ברונכיטיס ונפחת, ובימינו הוא נמצא במקום השלישי בין המחלות שגורמות למוות.

רוב האנשים (76%) שיש להם COPD, מקבלים את המחלה מעישון. אבל, כיוון שמדובר בהרבה יותר מאשר שיעול כתוצאה מעישון, אינכם צריכים לפטור את הסימפטום כתופעת לוואי בלתי נמנעת של העישון. יש גם אנשים (24%), שאף פעם לא עישנו ובכל זאת פיתחו COPD. לעיתים קרובות, הסיבה היא חשיפה לעישון פסיבי או לגורמים סביבתיים אחרים כמו אדים שעולים מכימיקלים שונים בעבודה. אגב, COPD היא לא רק מחלה שמאפיינת רק את בני הגיל השלישי. 52% מהחולים הם מתחת לגיל 65.

אמנם, לא ניתן לרפא COPD, אבל אפשר להאט את התפתחות המחלה באמצעות טיפול. הטיפול יכול לעכב את ההשלכות החמורות יותר של התופעה, כגון צורך בחמצן לנשימה.
 

להכיר את הסימנים

בנוסף לשיעול ולצפצופים כרוניים, סימפטומים של COPD כוללים:

  • קוצר נשימה בזמן ביצוע פעילויות שהייתם רגילים לבצע, אפילו מדי יום, כמו עבודות הבית והתלבשות.
  • ייצור מוגזם של ליחה או כיח.
  • הרגשה כאילו אי אפשר לנשום או אי אפשר לקחת נשימה עמוקה.
 

בדיקות ל-OCPD

בדיקות אלה לא מסובכות ולא כואבות. הבדיקה נקראת ספירומטריה, על שם מכשיר המדידה spirometer, שמשמש למדידת איכות עבודת הריאות. לוקחים נשימה עמוקה ונושפים לתוך צינור כדי למדוד את מאפייני המפתח של הנשיפות. מדידת איכות הנשיפות, החיוניות והעוצמה שלהן, מאפשרת לקבוע אם יש לכם COPD.

אם יש לכם תסמיני COPD או לא, אבל אתם מעשנים, או שהייתם חשופים לאדי כימיקלים חזקים במיוחד ולאבק במסגרת העבודה – דווחו על כך לרופא שלכם וגשו לבדיקה. עדיף לבצע את הבדיקה גם אם עדיין אין לכם תסמינים של OCPD, כדי שתוכלו לשלוט במחלה.
 

סגנון חיים לניהול בריאות נכונה

הפסיקו לעשן. יש אנשים שמושכים בכתפיהם לאחר שאובחנו ב-COPD ולהמשיך לעשן. זאת, משום שהם חשים שאם הם בלאו הכי חולים, אז בשביל מה להפסיק לעשן? אבל העובדה היא שהעישון רק יאיץ את ההחמרה של המחלה, וקשיי הנשימה יגרמו בסופו של דבר לחוסר יכולת לנשום בכוחות עצמכם. כמו כן, מומלץ להתרחק ממעשנים וממקומות שבהם איכות האוויר היא גרועה.

שמרו על עצמכם. הקפידו על תזונה מזינה יותר, כך שהגוף שלכם יקבל את החלבונים, הוויטמינים והמינרלים שנדרשים כדי להשאיר אתכם חזקים ובריאים במידת האפשר.

בדיור מוגן למשל, מקפידים באופן כללי על הגשת ארוחות מזינות ומאוזנות לדיירים, כך שיוכלו לקבל את כל אבות המזון. בבית גיל פז, מציע חדר האוכל לכל דייר שזקוק לכך את הדיאטה המתאימה לו, כדי לשמור על בריאות הדיירים.

ערכו בדיקה רפואית. על ידי מעקב קבוע אחר המצב הבריאותי, אפשר להאט את התקדמות ה-COPD ולחיות חיים טובים יותר. קבלו חיסון שנתי נגד שפעת, ואולי גם חיסון נגד דלקת ריאות. חולי COPD הם רגישים יותר לסיבוכים שעלולים לנבוע ממחלת השפעת.

בואו לבקר. עכשיו אתם יכולים ליהנות ממסלולי הצטרפות נוחים במיוחד.
התקשרו 2686*
או השאירו פרטים ונחזור אליכם:

אירועים אחרונים בבית גיל פז - לחצו לפרטים:
seperator

מאמרים שעשויים לעניין אותך:

דיור מוגן מחירים
דיור מוגן מחירים
בישראל מתחולל בשנים האחרונות שינוי תרבותי שמתבטא בכך שיותר ויותר בני גיל הזהב מבקשים לעבור לגור במסגרת דיור מוגן. כלכלנים מציינים שחלק מתהליך זה מקורו בטרנד שהגיע מארצות הברית, וחלקו כתוצאה מרמת החיים הגבוהה של ישראלים שהגיעו לגיל השלישי, והם יכולים להרשות לעצמם לעבור לגור בדיור מוגן.
על ההבדל בין דיור מוגן לבית אבות
על ההבדל בין דיור מוגן לבית אבות
בישראל חיים כיום כ-700,000 קשישים וקיימים כ-600 מוסדות שונים שמיועדים לטיפול בקשישים. רובם של מוסדות אלה נמצא בבעלות פרטית. מכל הקשישים בישראל רק כ-4% מתגוררים במסגרות ומוסדות שונים. במאמר זה נתמקד בבית דיור מוגן בהשוואה לבית אבות ובהבדלים העיקריים שביניהם.
חושבים לעבור?
נשמח לשמוע מכם
דיור מוגן בכפר סבא
פניה בצ'אט
חייג
כתוב אלינו
בית אבות יוקרתי באזור השרון - כפר סבא
רחוב הגבורות 1א' כפר-סבא
מתעניינים: 09-7642221
עמדת הקבלה 24/7: 09-7642222

 
בקרו אותנו בפייסבוק בקרו אותנו באינסטגרם