מחקרים מלמדים שאנחנו נוטים לאכול פחות ככל שאנחנו מתבגרים. אם כי ברור שלכל אדם יש תיאבון משלו, סוג גוף וחילוף חומרים שונה, וגם צרכים תזונתיים ואתגרים בריאותיים ייחודיים.
העצה הטובה ביותר לשמירה על בריאות הלב וכלי הדם היא לעסוק בפעילות גופנית רבה ולאכול תזונה מאוזנת שמורכבת ממנות קטנות בלי מלח, סוכרים מעובדים ושומנים רוויים אך מלאים בוויטמינים הנכונים, בחלבונים ובשומנים בריאים (כמו אלה שנמצאים בדגים ובהרבה מהירקות והפירות הטריים).
למעשה, כשמדובר באכילה, הדבר הטוב ביותר הוא לאכול תוצרת חקלאית טרייה, בשר, דגנים מלאים ומזונות לא מעובדים אחרים. אכילה של מזונות אורגניים יכולה לשמור עלינו גם מפני דברים מזיקים ומיותרים כמו דשנים, כימיקלים שונים, הורמונים או אנטיביוטיקה שמקבלים בעלי החיים.
מסיבה זו, מקפידים בבית
גיל פז שהמזון המוגש בחדר האוכל לדיירי הבית יהיה בריא ומאוזן מבחינת כל מרכיבי המזון הנדרשים לגופו של אדם מבוגר.
לא לכל אחד מתאים לקצץ בקלוריות, ולא רק בגלל שאנחנו אוהבים ממתקים… אם למשל אתם מתקשים בבליעה או לוקחים תרופה שמדכאת את התיאבון, עליכם לדאוג שאכן תקבלו את כמות הקלוריות שהגוף שלכם נזקק לה. היכולת לבלוע מזון בלי לפחד מפני חנק או שהאוכל "ייתקע בגרון” היא חשובה ביותר, כי פחד מפני אכילה יכול להתפתח להפרעת אכילה ולגרור בעיות רפואיות לא פשוטות. מזון טעים שנחשב למשמין יכול להפוך שוב לחוויה מהנה לאלה שסובלים מהפרעות בבליעה.
אובדן התיאבון יכול לתרום לחולשה ולחוסר אנרגיה. חלבון נוזלי ותחליפי ויטמינים מאפשרים לגוף לקבל את החומרים המזינים שהוא זקוק להם. לדוגמה, נוזל חלבון עתיר קלוריות שניתן דרך הפה או באמצעות צינור הזנה, מגיע בשלושה טעמים שונים. נוזל זה מקדם משקל בריא ובו בזמן גם מסייע בריפוי הרקמות.
הנה כמה חדשות טובות:
הוכח כי לשוקולד מריר יש מספר יתרונות, כמו חיזוק מצב הרוח ומכאן גם הפחתת הלחץ (פחות מתח = לב בריא). במאמר מדעי שפורסם בירחון הרפואי BMC, נטען כי שוקולדים "מקדמים התרחבות כלי הדם וכתוצאה מכך עשויים להוריד את לחץ הדם”. זה לא אומר שאתם צריכים כל היום לזלול שוקולדים ולשכוח שהשוקולד עשיר גם בשומן ובסוכרים. להיפך, זכרו שמינון של גרם אחד מחומר אפל זה, מספיק ללב בריא.
תגלית נחמדה אחרת סובבת סביב היתרונות של יין אדום. שתי כוסיות בערבו של יום ("מתינות” היא כמובן מילת המפתח…) הוכחו כמשפרות את בריאות הלב. היין מכיל פוליפנול נוגד חמצון (antioxidant polyphenol) שעשוי לסייע בהגנה על הציפוי הפנימי של כלי הדם בלב. מרכיב נוסף ביין, הרזברטרול (resveratrol), יכול לעזור במניעת קרישי דם. לחיים! ללב שלכם.
בסודה לשתייה, לעומת זאת, ממש לא מומלץ להשתמש. הסודה לשתיה עשירה מאוד בסוכר ובקלוריות ריקות שנמצאו קשורות לסוכרת ולבעיות הלב וכלי הדם. קלוריות ללא ערך תזונתי יכולות להוביל סתם לעלייה במשקל.