מחירי דיור מוגן

מחירי דיור מוגן
אין ספק כי בשנים האחרונות יותר ויותר אזרחים מתעניינים ובוחרים בבית דיור מוגן כאופציה העדיפה לחיים איכותיים עם ולאחר היציאה לפנסיה. הדיור המוגן מספק להם סביבת מגורים בטוחה ומפנקת עד מאוד. כמובן שלכך יש גם מחיר. במאמר זה נסקור חלק מהיבטי המחיר החשובים לידיעה, כך שאם גם אתם שוקלים מעבר לבית דיור מוגן או מתעניינים עבור הורים או מכרים, כדאי להמשיך לקרוא.

מחירי דיור מוגן פרטי

למי שבבעלותו דירה ו/או הכנסה גבוהה, הדיור המוגן הפרטי הוא האופציה העדיפה כאשר מעוניינים לעבור לגור בסביבה בטוחה ואקטיבית ברמה גבוהה. בגילאים אלה, יש העדפה לחיות בלי דאגות מיותרות ולהפיק את המירב מהזמן הפנוי. בבתי דיור מוגן פרטי, מעבר לכל השירותים הנהדרים המוצעים בהם, הדיירים גרים בדירה פרטית ולכך יש כמובן מחיר לא מבוטל. אם תרצו, ניתן להשוות זאת לחיים בבית מלון כבדרך קבע, רק שבמקרה זה, החדר הוא דירה לכל דבר והשירותים והפעילויות ענפים הרבה יותר. מובן לכן כי העלויות יהיו בהתאם לגודל הדירה וגם לאיכות השירותים, המתקנים והפעילויות המוצעות במקום.  מאחר והדיור המוגן הוא פרטי, המחירים הם פועל יוצא ישיר של עלות קרקע, בנייה, תחזוקה, משכורות עובדים, עלויות פעילויות חיצוניות וכדומה, ומשתנים נוספים בהתאם למחירים בשוק כמו כן, מאחר ובישראל מתנהלת כלכלת שוק חופשית והיצע בתי הדיור המוגן הפרטיים קטן מכמות המבקשים לעבור אליהם, הדבר משפיע גם הוא על גובה העלויות. 
מעבר לכך, ישנם גורמים נוספים רבים המשפיעים על מחיר הדיור המוגן הפרטי, מיקום ונגישות (קשור גם לעלות הקרקע, מיסים וכדומה), איכות הבניה, המתקנים והדירות, איכות העובדים במקום, איכות האוכל המוגש במסעדה במקום, איכות וכמות הפעילויות המוצעות ועוד. כאשר אתם בודקיםמחירים של דיור מוגן פרטי, חשוב להתייחס לכל הפרמטרים, למה שאתם מקבלים באמת ולא רק לשורת המחיר.
 
רוצים לדעת כמה יעלה לכם לעבור לגור בדיור מוגן בית גיל פז? התשובה תפתיע אתכם.
לחצו כאן למעבר אל מחשבון דיור מוגן

דיור מוגן - מסלולי המחיר השונים

קיימים מספר מסלולים שונים בדיור מוגן:
  • מסלול פיקדון: זהו המסלול הנפוץ ביותר בישראל בדיור מוגן פרטי. סכום הפיקדון נע בהתאם לגודל ואיכות הדירה בה אתם בוחרים. עם שיטה זו, משלמים סכום כסף כפיקדון עבור השימוש בדירה כאשר הסכום נשחק לאורך מספר שנים, ולאחר תקופה זו שחיקת הפיקדון תגיע לערך מקסימלי. מעבר לפיקדון שכאמור בא לכסות את עלות הזכות לשימוש בדירה בדיור המוגן הפרטי, הדייר גם ישלם סכום חודשי עבור השירותים שהוא מקבל בבית דיור המוגן. יש מקומות המחייבים על פי השירותים הבסיסים בתוספת שירותים נוספים הנצרכים על ידי הדייר על פי רצונו כך שהסכום משתנה בהתאם. בבית גיל פז התשלום החודשי הוא עבור כל השירותים והפעילויות המוצעות במקום כך שאין הפתעות בהמשך, הכל כלול.  לחצו למעבר אל מחשבון דיור מוגן לקבלת הצעת מחיר עדכנית.  
  • מסלול דמי כניסה: גם במקרה זה משלמים סכום לפיקדון עם הכניסה אך הסכום כאן נמוך יותר מזה של מסלול הפיקדון. השחיקה כאן הרבה יותר מהירה מאחר והיא חודשית ולא שנתית, וכן הדייר ישלם בנוסף סכום חודשי עבור השירותים והפעילויות במקום.
  • מסלול פיקדון מופחת: במקרה זה ועל פי בקשת הדייר, ישולם סכום פיקדון נמוך כאשר ההפרש בינו לבין הפיקדון שהיה צריך לשלם יהיה מגולם ויתווסף לתשלום החודשי אותו הוא משלם עבור השירותים והפעילויות. 
מעבר למסלולים הרגילים ומוכרים, לעיתים הנהלת בית הדיור המוגן תסכים לבוא לקראת הדייר לגבי מסלול תשלום אחר המתאים יותר למצבו הכלכלי בעת החתימה על החוזה. בכל מקרה, צריך להבין כי יש צורך בסכום לא מבוטל עבור המגורים בבית דיור מוגן שיכול להיות שווה ערך למחיר דירה קטנה ממוצעת בישראל. לא תמיד צריך למכור את הדירה הקיימת, וניתן לברר האם יש אפשרות למשכן אותה ולהשכיר אותה בהמשך.

דיור מוגן - מה לבדוק לפני חתימת חוזה

ישנם לא מעט פרמטרים שיש לבדוק היטב לפני שחותמים על חוזה בית דיור מוגן אז כדאי לקחת את הזמן הנחוץ. להלן מספר טיפים שיעזרו לכם להגיע להחלטה נבונה ולחתום בראש שקט על חוזה דיור המוגן. טיפים אלה אינם תחליף לחוות דעת מקצועית וניתנים ללא כל התחייבות לטיבם ולנכונותם: 
  • תקציב: בדקו את עלות ומסלול הפיקדון יחד עם העלות החודשית המשוערת. האם הם מתאימים לתקציב שלכם? 
  • מה כלול: מה כלול במחיר, אילו שירותים כלולים, האם יש שירותים הניתנים בתשלום נוסף, ובמידה וכן מהם השירותים ומהן העלויות?
  • החזר יתרת הפיקדון: בדקו את גובה השחיקה של הפיקדון ומה מקבלים בחזרה במקרה של עזיבה או פטירה חלילה (במקרה זה המשפחה תקבל).
  • האם הדייר רשאי לרשום הערת אזהרה על הדירה?
  • איכות: מיקום הדירה, איכות הדירה וגודלה.
  • שירותים ומתקנים: אילו שירותים ומתקנים עומדים לרשות הדיירים? למשל, האם קיימת בריכת שחיה, מה גודלה, האם היא מחוממת?
  • מיקום: האם בית הדיור המוגן ממוקם במקום נגיש, תחבורה ציבורית, קרבה למרכזי בילוי, תרבות וכדומה?
  • צוות העובדים והצוות הרפואי: האם צוות העובדים מיומן ומספק שירות ברמה גבוהה?
  • פעילויות וחוגים: אילו פעילויות מוצעות במקום ובאיזו תדירות? האם הפעילויות מעניינות אתכם?
  • דעה של דיירים קיימים: דברו עם מספר דיירים במקום, קבלו את חוות דעתם על המקום, השירותים, הפעילויות וכל דבר אחר שחשוב לכם לבדוק.
  • אוכל: האם המטבח בדירה פרקטי ומצויד כראוי? האם המסעדה במקום מגישה אוכל טעים, בריא, מזין ומתאים למצבים רפואיים שונים?
  • הסדר סיעודי: אם חלילה מצבו הבריאותי של הדייר מתדרדר במהלך שהותו בבית הדיור המוגן עד לרמה המחייבת טיפול סיעודי, האם יש במקום מחלקה סיעודית (לא קיים בכל דיור מוגן)? נושא זה חשוב מאחר ובמקרה הצורך הוא יקל מאוד על הדייר ועל בת/בן הזוג מאחר וניתן יהיה לקבל את המענה בו במקום ללא צורך בבירוקרטיה מסורבלת ובמעבר למסגרת מגורים חדשה. להמצאות מחלקה סיעודית במקום יש גם השלכות על עומק השירותים הרפואיים במקום. במקומות בהם אין מחלקה סיעודית, בדרך כלל השירותים הרפואיים בסיסיים בלבד לעומת מקומות בהם יש מחלקה סיעודית המחייבת נוכחות רפואית משמעותית הרבה יותר.

דיור מוגן ציבורי

בגלל העלות הגבוהה יחסית של דיור מוגן פרטי, הוא מן הסתם לא יהיה נגיש עבור כל האוכלוסייה המזדקנת. לא לכל אחד יש ברשותו דירה אותה ניתן למכור או להשכיר עבור תשלום הפיקדון לדירה בדיור מוגן פרטי. מדינת ישראל, מתוך דאגה לשכבות החלשות יותר של בני גיל הזהב, מאפשרת להם זכאות לדיור מוגן ציבורי. חשוב כאן לציין כי דיור מוגן, פרטי או ציבורי, מיועד לאנשים מבוגרים בעלי עצמאות פיזית ונפשית. התנאים לקבלת זכאות הם גיל 60 ומעלה עבור נשים ו-65 ומעלה עבור גברים, בעלי הכנסה נמוכה או עולים חדשים, שאין בבעלותם דירה. עבור אוכלוסיות אלה, העלויות של דיור מוגן ציבורי הן נמוכות ביותר ומסובסדות בחלקן על ידי המדינה. בדיור מוגן ציבורי אין פיקדון ורק תשלום חודשי אשר גובהו נקבע על פי ההכנסות של הדייר (8% מכלל ההכנסות). ברור כאן כי לבעלי הכנסה נמוכה, עלות הדיור המוגן הציבורי נמוכה ונגישה מאוד ומאפשרת להם חיים נוחים ובטוחים במסגרת קהילתית תומכת. אמנם במערכות ציבוריות יש פחות היצע של פעילויות ומתקנים, אך עדיין הדיירים מקבלים את הביטחון והנוחות שבמגורים מוגנים.
 
בואו לבקר. עכשיו אתם יכולים ליהנות ממסלולי הצטרפות נוחים במיוחד
התקשרו 2686*
או השאירו פרטים ונחזור אליכם:
    

אירועים אחרונים בבית גיל פז - לחצו לפרטים:
seperator

מאמרים שעשויים לעניין אותך:

דיור מוגן מחירים
דיור מוגן מחירים
בישראל מתחולל בשנים האחרונות שינוי תרבותי שמתבטא בכך שיותר ויותר בני גיל הזהב מבקשים לעבור לגור במסגרת דיור מוגן. כלכלנים מציינים שחלק מתהליך זה מקורו בטרנד שהגיע מארצות הברית, וחלקו כתוצאה מרמת החיים הגבוהה של ישראלים שהגיעו לגיל השלישי, והם יכולים להרשות לעצמם לעבור לגור בדיור מוגן.
על ההבדל בין דיור מוגן לבית אבות
על ההבדל בין דיור מוגן לבית אבות
בישראל חיים כיום כ-700,000 קשישים וקיימים כ-600 מוסדות שונים שמיועדים לטיפול בקשישים. רובם של מוסדות אלה נמצא בבעלות פרטית. מכל הקשישים בישראל רק כ-4% מתגוררים במסגרות ומוסדות שונים. במאמר זה נתמקד בבית דיור מוגן בהשוואה לבית אבות ובהבדלים העיקריים שביניהם.
חושבים לעבור?
נשמח לשמוע מכם
דיור מוגן בכפר סבא
פניה בצ'אט
חייג
כתוב אלינו
בית אבות יוקרתי באזור השרון - כפר סבא
רחוב הגבורות 1א' כפר-סבא
מתעניינים: 09-7642221
עמדת הקבלה 24/7: 09-7642222

 
בקרו אותנו בפייסבוק בקרו אותנו באינסטגרם