בעיות שמיעה אצל מבוגרים ומהם הפתרונות הקיימים

בעיות שמיעה אצל מבוגרים ומהם הפתרונות הקיימים
בעיות שמיעה אצל מבוגרים הן הפרעות שיכולות להשפיע על איכות החיים ואף לעיתים לסכן אותם (אי שמיעה של סכנות מתקרבות כמו רכבים וכדומה). באופן טבעי, ירידה באיכות השמיעה מתחילה להופיע כבר סביב גיל ה-40, וממשיכה להתקדם עם השנים. בגיל מבוגר תדיר שהשמיעה כבר פגועה במידה כזו או אחרת עד כדי צורך בטיפול או שימוש במכשירי שמיעה. 

כיצד נגרמות בעיות שמיעה אצל מבוגרים?

כאמור, הפגיעה לרוב תהיה ירידה עקבית ואיטית באיכות השמיעה בעיקר בגלל הזדקנות רקמות הגוף. מבנה האוזן ומערכת השמיעה מורכבים מחלקים רבים עדינים ביותר, כולל אפרכסת, תעלת האוזן החיצונית, עור התוף, עצמות השמע, חצוצרת השמע, השבלול, איבר שיווי המשקל ועצב השמיעה. כל פגיעה בכל חלק ממבנה עדין זה יכולה להוביל לבעיות שמיעה וגם חוסר שיווי משקל. 
קיימות שתי סיבות עיקריות להיווצרות בעיות שמיעה אצל מבוגרים: 
  • ליקוי שמיעה הולכתי: מדובר בהפרעה בהעברת הצלילים אל האוזן הפנימית בעקבות נזק קבוע או זמני באזור האוזן החיצונית או התיכונה כך שהן לא מסוגלות להעביר את גלי הקול בצורה תקינה לאוזן הפנימית. המקור השכיח ביותר של ליקוי שמיעה על רקע הולכתי אצל מבוגרים היא פקק שעווה שגורם לחסימה של תעלת השמיעה. גם הסתיידות של עצמות האוזן התיכונה, ביו שאר גורמים נוספים, יכולה לגרום לבעיות שמיעה אצל מבוגרים. 
  • ליקוי שמיעה תחושתי-עצבי: מדובר בהפרעה שמקורה באוזן הפנימית, בעצב השמיעה או ההולכה העצבית בתוך המוח. אצל מבוגרים, ליקוי שמיעה זה מתרחש בעיקר על רקע אובדן תאי שערה באוזן הפנימית וקרויה פרסביאקוזיס. תופעה זו קשורה ישירות לגיל ומתחילה להתרחש כבר סביב גיל 40, ומחריפה בגילאי ה-60 וה-70. התופעה פוגעת בכ-35% מאוכלוסיית בני גיל 65 ויותר והלאה עם עלייה נוספת בגילאים. הסיבה להיווצרות בעיות שמיעה מסוג זה קשורות כאמור לגיל אך גם לגורמים נוספים כגון זיהומים נגיפיים, חשיפה יתרה לרעש, תרופות הפוגעות באוזן הפנימית (אנטיביוטיקה מקבוצת האמינוגליקוזידים, כימותרפיה, משתנים, אספירין, תרופות נוגדות דלקת). 

האם אפשר להימנע מהידרדרות השמיעה?

מניעה טובה תמיד מטיפול לכן חשוב להגן על האוזניים במהלך כל החיים ולמנוע פגיעה בהם. חשוב להישמר מחשיפה לרעשים חזקים מדי שיכולים לגרום לפגיעה בלתי הפיכה לשמיעה. שימוש באטמי אוזניים במקומות רועשים ביותר יכולים לסייע רבות בהגנה על השמיעה שלכם. כמו כן, אם עבדתם שנים רבות במהלך חייכם במקומות כגון אתרי בניה, מפעלים רועשים וכדומה, יש סיכוי גבוה יותר שתסבלו מבעיות שמיעה כאלה ואחרות.
לעיתים השימוש בתרופות שונות הוא הכרח אך לעיתים, כאשר לא מדובר בהוראת רופא ותרופה מצילת חיים, חשוב לשקול אם כדאי ונחוץ ליטול תרופות שיכולות לפגוע בשמיעה. בכל מקרה, מומלץ וחשוב להתייעץ עם רופא לגבי נטילה או אי נטילה של תרופה, במיוחד בגיל מבוגר. את הגיל לא ניתן לעצור, כלומר הסיבה לפגיעה בשמיעה שקשורה לעלייה בגיל, לא ניתן למנוע, אך אין זה אומר שלא צריך להגן על האוזניים בכל הגורמים האחרים.

עזרי שמיעה למבוגרים

עזרי שמיעה נועדו להגביר את אותות הקול ולאפשר שמיעה טובה יותר עבור מבוגרים. לפני שניגשים לרכוש עזרי שמיעה, חשוב לבצע בדיקת שמיעה במסגרת קופות החולים השונות, בדיקה שתספק אומדן אמיתי לגבי איכות השמיעה שלכם והצורך בשימוש בעזרי שמיעה. במידה וקיים צורך, כיום קיימים פתרונות רבים ומגוונים:
  • מכשירי שמיעה: אלה מכשירים שמתלבשים על האוזן עם חלק שנכנס לתוך תעלת האוזן. המכשירים היום הם קטנים מאוד שכמעט ולא נראים מבחוץ אך הם גם יותר קשים לתפעול ועלולים ללכת לאיבוד בקלות יותר בגלל גודלם הפיזי הקטן. מאחר ומדובר במכשירים יקרים יחסית, כדאי לשקול את סוג המכשיר היטב. רוב קופות החולים מציעות גם השתתפות בעלות רכישת מכשיר שמיעה בהתאם לגיל וסוג החברות בקופה. תהליך רכישת מכשיר לאחר ביצוע בדיקה כולל תקופת ניסיון במהלכה יבוצעו כיוונים נוספים של המכשירים להתאמה מושלמת ובדיקת יעילותם עבורכם. 
  • עזרי שמיעה אחרים כוללים מגבר אישי (מערכת ניידת הכוללת מיקרופון ורמקול אישי להגברת הקולות באזור שלכם), מערכות הגברה שונות לטלוויזיה ועוד, טלפונים נייחים בעלי מערכת הגברה, מערכות התרעה (למשל להתרעה על לחיצה על פעמון דלת הבית), שעונים מעוררים מוגברים, דיבוריות מוגברות לטלפון נייד ועוד. 
חשוב מאוד למען בטיחותכם ואיכות חייכם להיות מודעים לכך שהשמיעה מתדרדרת. אנשים רבים מתביישים בכך ששמיעתם יורדת ומכחישים את המצב, ואז לא מטפלים או לא מוכנים לענוד מכשירי שמיעה. מצב זה של ליקוי שמיעה בקרב מבוגרים הוא בעיה המחייבת התייחסות, כיוון שהוא יכול לגרום לקשיים בתקשורת בין אישית, ובכך לבידוד חברתי. לכן חשוב לאבחן את ליקוי השמיעה מוקדם ככל הניתן על מנת להבטיח איכות חיים אופטימלית.
 
בואו לבקר. עכשיו אתם יכולים ליהנות ממסלולי הצטרפות נוחים במיוחד
התקשרו 2686*
או השאירו פרטים ונחזור אליכם:
    

אירועים אחרונים בבית גיל פז - לחצו לפרטים:
seperator

מאמרים שעשויים לעניין אותך:

דיור מוגן מחירים
דיור מוגן מחירים
בישראל מתחולל בשנים האחרונות שינוי תרבותי שמתבטא בכך שיותר ויותר בני גיל הזהב מבקשים לעבור לגור במסגרת דיור מוגן. כלכלנים מציינים שחלק מתהליך זה מקורו בטרנד שהגיע מארצות הברית, וחלקו כתוצאה מרמת החיים הגבוהה של ישראלים שהגיעו לגיל השלישי, והם יכולים להרשות לעצמם לעבור לגור בדיור מוגן.
על ההבדל בין דיור מוגן לבית אבות
על ההבדל בין דיור מוגן לבית אבות
בישראל חיים כיום כ-700,000 קשישים וקיימים כ-600 מוסדות שונים שמיועדים לטיפול בקשישים. רובם של מוסדות אלה נמצא בבעלות פרטית. מכל הקשישים בישראל רק כ-4% מתגוררים במסגרות ומוסדות שונים. במאמר זה נתמקד בבית דיור מוגן בהשוואה לבית אבות ובהבדלים העיקריים שביניהם.
חושבים לעבור?
נשמח לשמוע מכם
דיור מוגן בכפר סבא
פניה בצ'אט
חייג
כתוב אלינו
בית אבות יוקרתי באזור השרון - כפר סבא
רחוב הגבורות 1א' כפר-סבא
מתעניינים: 09-7642221
עמדת הקבלה 24/7: 09-7642222

 
בקרו אותנו בפייסבוק בקרו אותנו באינסטגרם