חיתול למבוגרים – נושא מביך שאינו מטופל דיו

חיתול למבוגרים – נושא מביך שאינו מטופל דיו
נצטט שתי אמירות שונות שמתייחסות לנושא של חוסר שליטה על הסוגרים: האחת – "הלוואי שלא הייתי סובלת מבריחת שתן, כי אז הייתי יכולה לשלוט בחיי”, והשנייה – "חקרו בעצמכם את הנושא "בריחת שתן” באינטרנט. השתמשו בשכל הישר שלכם ואל תתייאשו כאשר יש לכם יום רע”.

אלה שתי אמירות שונות באופן דרמטי שממחישות את המגוון הרחב של התשובות לשאלות שנוגעות לבריחת שתן.

זו הפעם הראשונה שאחת החברות שמספקת מוצרי טיפוח עצמי בתחום זה, ערכה סקר בקרב כ-5,000 מצרכניה שמשתתפים במוצרים החברה, וביקשה לשמוע את חוות דעתם על מוצרים אלה.

הדגש היה על הניסיון ללמוד כיצד ניתן להתמודד עם בריחת שתן והאם מודעות גדולה יותר למצב זה כבעיה רפואית, יכולה למחוק את הסטיגמות ולגרום לאנשים רבים יותר לדבר עם הרופא לגבי טיפול הולם. כמו כן, הסקר ביקש לשתף מהמשתתפים לשתף בשני התסכולים העיקריים שהם חווים ובאסטרטגיות שבהן הם נוקטים כדי לשמור על איכות החיים.

התוצאות מראות כי אמנם חלה התקדמות מה במודעות, אבל עדיין קיימים מצוקה ותסכול. קצת יותר מ-70% מהמשתתפים דיברו עם הרופא המטפל שלהם על בריחת שתן. רבים מהם נוטלים או ניסו ליטול תרופות, ומעטים מהם עברו ניתוח. לכמעט 25%, בריחת השתן היא חלק מתופעות של מחלה מתמשכת ידועה (החל בטרשת נפוצה, אלצהיימר, פרקינסון ועד לניתוח הערמונית אצל גברים ולצניחת רחם אצל נשים)

25% מהם נוטלים או נטלו תרופות, אך פחות ממחציתם דיווחו שהתרופות אכן עזרו. חלקם לא יכלו לקחת תרופות כי הן מתנגשות עם תרופות אחרות שהם לוקחים, או בגלל שהתרופות יקרות מדי. מצבים רפואיים אחרים ועלויות היו בין הסיבות בגינן אנשים מסוימים סירבו לעבור ניתוח לתיקון דליפת שתן.

אחרים בחרו שלא לעשות זאת, כי התוצאות נראו להם מפוקפקות מדי, או בגלל שהרגישו שהם כבר זקנים מדי. משיב אחד ציין שעבר שני ניתוחים ואף אחד מהם לא עזר, ולעומתו שלושה אחרים ציינו שהניתוח שעברו היה מוצלח. בקצה השני של התשובות דיווחו כמה מהאנשים שהרופאים שלהם לא טרחו כלל להציע להם כל טיפול או למזער את המצב.

מעטים מצאו עזרה בגישות לא פולשניות. אחד המשיבים ציין שהרופא שלח אותו לטיפול של 6 שבועות עם מטפל, והדגיש שאמנם קשה לו מאוד לעשות את התרגילים באופן עקבי, אבל אם לא יתמיד בתרגילים אלה, הבעיה תחמיר.

ממצא נוסף של הסקר הוא שכמעט 30% מהמשיבים עדיין לא פנו לרופא. היו לכך מגוון של סיבות. מספר אנשים עדיין מרגישים נבוכים מהצגת הבעיה בפני הרופא. אחר אמר שזה מביך מדי, במיוחד לאור העובדה שהוא אינו מאמין שאפשר לעשות משהו בהקשר לזה. כמו כן, אם יש גלולה שאפשר לקחת, אז הוא כבר לוקח כל כך הרבה תרופות עד שהוא מתנדנד בזמן ההליכה. אחרים פשוט חושבים שזו תופעה נורמאלית בגיל מבוגר.

דיירי דיור מוגן כמו בית גיל פז שזוכים להשגחה רפואית 24 שעות ביממה, יקבלו במסגרת מרפאת הבית הדרכה וייעוץ בכל מה שקשור לבעיית בריחת שתן ויקבלו גם עידוד מאנשי הצוות הרפואי, לא להתבייש לבקש עזרה.

תוצאות הסקר מלמדות כי: הדאגה הגבוהה ביותר היא מפני "תאונות”; אנשים מעדיפים לקנות באינטרנט את המוצרים המיועדים לטפל בבעיה; וכושר הספיגה של המוצר היא תכונת המפתח בעת הבחירה.

 
בואו לבקר. עכשיו אתם יכולים ליהנות ממסלולי הצטרפות נוחים במיוחד.
התקשרו 2686*
או השאירו פרטים ונחזור אליכם:
    

אירועים אחרונים בבית גיל פז - לחצו לפרטים:
seperator

מאמרים שעשויים לעניין אותך:

דיור מוגן מחירים
דיור מוגן מחירים
בישראל מתחולל בשנים האחרונות שינוי תרבותי שמתבטא בכך שיותר ויותר בני גיל הזהב מבקשים לעבור לגור במסגרת דיור מוגן. כלכלנים מציינים שחלק מתהליך זה מקורו בטרנד שהגיע מארצות הברית, וחלקו כתוצאה מרמת החיים הגבוהה של ישראלים שהגיעו לגיל השלישי, והם יכולים להרשות לעצמם לעבור לגור בדיור מוגן.
על ההבדל בין דיור מוגן לבית אבות
על ההבדל בין דיור מוגן לבית אבות
בישראל חיים כיום כ-700,000 קשישים וקיימים כ-600 מוסדות שונים שמיועדים לטיפול בקשישים. רובם של מוסדות אלה נמצא בבעלות פרטית. מכל הקשישים בישראל רק כ-4% מתגוררים במסגרות ומוסדות שונים. במאמר זה נתמקד בבית דיור מוגן בהשוואה לבית אבות ובהבדלים העיקריים שביניהם.
חושבים לעבור?
נשמח לשמוע מכם
דיור מוגן בכפר סבא
פניה בצ'אט
חייג
כתוב אלינו
בית אבות יוקרתי באזור השרון - כפר סבא
רחוב הגבורות 1א' כפר-סבא
מתעניינים: 09-7642221
עמדת הקבלה 24/7: 09-7642222

 
בקרו אותנו בפייסבוק בקרו אותנו באינסטגרם